Connect with us

Kilátó

Semmi kétség, ránk tört a negyedik hullám: 873 új fertőzött, elhunyt 12 beteg!

Published

on

negyedik hullám

A kormány és az operatív törzs ugyan nem lépett még, de a negyedik hullám hatására a Pécsi Tudományegyetemen már bevezették  a maszkviselési kötelezettséget. Korábban a Semmelweis Egyetem jelentette be, hogy azok a hallgatók nem kezdhetik meg a félévet, akik nem oltatják be magukat.

Kormányzati hivatalos

A hétvégi összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 5 840 588, közülük 5 545 538 fő már a második oltását is megkapta, 512 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három napban 873 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 815 605 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 beteg, így az elhunytak száma 30 098 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 779 005 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 6 502 főre emelkedett. 266 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 34-en vannak lélegeztetőgépen. A koronavírus ellen az egyetlen hatékony megoldás az oltás. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.(koronavírus.gov.hu)

Egy lépéssel a kormány előtt 

A Pécsi Tudományegyetemen hétfőtől kötelező maszkot hordani az Eduline cikke szerint. Nem kerülhet le a maszk a Központi Klinikában, a zárt térben tartott, jelenléti órákon – előadásokon, szemináriumokon és gyakorlati órákon egyaránt -, egyedül az előadást tartó veheti le. Kell maszk a zárt térben tartott értekezleteken, testületi üléseken is, ha nem lehet biztosítani a távolságtartást és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetését. Nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a maszk használata a közösségi terekben, a folyosókon, a kollégiumokban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken – közölte az egyetem korábban.(pénzcentrum.hu)

Ahol sem a maszk, sem a távolságtartás nem volt kötelező

A különböző programokra összesen több mint 200 ezren regisztráltak, (az Eucharisztikus kongresszus táró pápai miséjére. A szerk.) de a legfontosabb eseményeken regisztráció nélkül is részt lehet venni. A záró szentmisére, amelyet Ferenc pápa fog vezetni, több mint 75 ezer hívő regisztrált, és több csoport jelezte, hogy regisztráció nélkül is részt vesz rajta. A bíboros szerint Ferenc pápa részvételének nagyon erős jelképes üzenete van. A világra szóló statio orbis, amelyet a pápa vezet, láthatóan és erősen jelképezi és élményszerűvé teszi az egyház összetartozását – fogalmazott Erdő Péter. (Index.)

Nem korai ez kicsit? De!

Az Őszi Hacacáré elnevezésű ingyenes koncertsorozat elindításának egyik fő célja az “összetartozás közös megünneplése”, amit hosszú elzártság után, újra személyesen, együtt lehet megtenni. Ez “remek alkalom” arra is, hogy a zenészek és a közönség újra egymásra találhassanak- írja a kormány szóvivő.(Városi Kurír)

Zárszó helyett

Merkely Béla úgy fogalmazott, elképzelhető, hogy szükség lesz további korlátozásokra a negyedik hullám miatt, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd. “Az oltatlanok természetesen jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve (…), huszonötször valószínűbb, hogy bekerül egy oltatlan egy kórházba, huszonötször nagyobb a valószínűsége, hogy meghal koronavírus-fertőzésben” – mutatott rá a rektor. Hozzátette, az oltatlanok nem reménykedhetnek abban, hogy az úgynevezett nyájimmunitás majd megvédi őket, hiszen a koronavírus folyamatosan mutálódik; a delta variáns esetében egy ember átlagosan nyolcat fertőzhet meg, míg az első, Vuhanból elindult vírus esetében ez a szám 2,5 volt.

Előzmény

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Advertisement

Facebook

4. hullám Afganisztán Arc De Triomphe Christo Christo Vladimirov Javacheff demográfia Didalaív emigrálás Featured Ferenc pápa gyurgyalag gólya horoszkóp Illés Fanni Jeanne-Claude Denat de Guillebon járvány kistelepülések klip koronavírus Körös-Maros Nemzeti Park maszk Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus olimpia orbán Pap Bianka paralimpia Pozsony Párizs Pécsi Tudományegyetem reakció Respublika Sokółka Szeged SZFE Szilágyi Áron Szlovákia Telex támadások Tóth Gabi Valóság Vasas SC Veiszer Alinda Vitányi Iván vívás Zacher

Legolvasottabb

Copyright © Respublika – E-mail: info@respublika.hu