Connect with us

Sport

Shane Tusup: a magyar edzők arról beszéltek, hogy mentálisan meg kell törni a sportolókat

Ő már 2013-ban, amikor a magyar úszósportban kezdett dolgozni, hallott róla, mi zajlik a magyar uszodákban.

Published

on

Shane Tusup. Fotó: Egyenes Beszéd / ATV
Advanced Ads
Advanced Ads
69 / 100

„Ezekkel a módszerekkel én nem értek egyet, ne keverje bele a nevemet, Turi úr” – így reagált Shane Tusup Turi György nyilatkozatára, amely párhuzamot vont kettejük edzésmódszerei között. Shane Tusup az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt.

Ami elkeseredett az az volt, hogy egy mérgező helyzet alakult ki a sportban” – erről az Egyenes beszédben nyilatkozott Shane Tusup. Szerinte Turi György nem lát más módszert a sajátján kívül, így hogy elfogadta normának a saját módszereit.

“Kemény edző vagyok és a legjobbat akarom kihozni a sportolóimból, de a számomra a sportoló egy ember” – hangsúlyozta Tusup, hozzátéve: mindenkor biztosítja annak lehetőségét, hogy a sportolóim őszinték legyenek magukhoz, és ez nem mindig egyszerű. De végsősoron partnerek vagyunk és a munkám nem rólam szól, hanem arról, hogy a fiatal generáció sikeres legyen. Ezt nem ostorral, hanem partnerséggel lehet megtenni – tette hozzá az edző.

Shane Tusup elismerte: előfordul, hogy egy edző kimerül, de egy sportolóhoz fizikailag hozzányúlni az megtöri a bizalom körét. Szívszorító, hogy látunk olyan sikeres embereket, mint Cseh László, akinek toxikus, mérgező dolgokról kell beszélniük, pedig egy sikeres pályafutás áll mögöttük – tette hozzá.

Tusup elmondta azt is: ő már 2013-ban, amikor a magyar úszósportban kezdett dolgozni, hallott róla, mi zajlik a magyar uszodákban. Neki már akkor arról beszéltek magyar edzőkollégák, hogy mentálisan meg kell törni a sportolókat.

Szívszorító volt hallgatni, ő kezdettől elhatárolta magát ezektől az edzői módszerektől – hangsúlyozta. Ennek következtében – tette hozzá – a sportolói és ő is kikerült a nemzeti válogatottból, mivel – ahogy fogalmazott – nem illeszkedett be a kéz kezet mos kis körébe, ahol ha az ember nem áll be a sorba, kiszorítják.

Shane Tusup szerint ennek a körnek a tagjai védik egymást, aki az egyikükkel konfrontálódik, mindegyikükkel konfrontálódni fog. Ez egy ok arra, hogy a sportolók sokáig hallgattak arról, ami történt velük – tette hozzá.​

atv.hu

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Bodo / Glimt – Dinamo Zagreb, BL-playoff

  kedd, 16 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • FC København – Trabzonspor, BL-playoff

  kedd, 16 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Rangers – PSV Eindhoven, BL-playoff

  kedd, 16 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Karabah – Viktoria Plzeň, BL-playoff

  szerda, 17 augusztus  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Dinamo Kijev – Benfica, BL-playoff

  szerda, 17 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Maccabi Haifa – Craven zvezda, BL-playoff

  szerda, 17 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Ferencvárosi TC – Shamrock Rovers, Európa Liga

  csütörtök, 18 augusztus  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • 1. FC Köln – MOL Fehérvár FC, Európa Liga

  csütörtök, 18 augusztus  20:30 DU. - 22:30 DU.

 • Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE

  péntek, 19 augusztus  20:00 DU. - 22:00 DU.

TOP