Connect with us

Sport

Szilágyi Liliána: Bántalmazott vagyok

Az Elviszlek magammal évadzáró epizódjában.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

Szilágyi Liliána nemrég volt 25 éves. Azt mondja, valahol 12 éves kora óta készül erre a beszélgetésre.

Akkor persze még nem tudta, hogyan, kivel zajlik majd, és mit fog mondani – egyáltalán: mit mondhat el abból, ami vele-velük történt. 2016-ban aztán saját kezébe vette az életét, és azóta már tudatosan, szakemberek segítségével építi, erősíti magát (és közben, amennyire tudja, az édesanyját), hogy képes legyen a nyilvánosság elé állni a történetével.

Mert az, amit az Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszóról tudtunk, amit a jó tanuló-jó sportoló kislányból, majd a sikereiért (és a szeretetért) szemünk előtt harcoló fiatal nőből láttunk eddig, az ő igazságának csak egy vékony szelete volt.

D. Tóth Kriszta: “Ahogy ott ült mellettem az autóban, és eleinte nagyon nehezen, de aztán fokozatosan egyre nagyobb magabiztossággal mesélt – átgondoltan, higgadtan, néha saját magához, néha túlélőtársaihoz, olykor pedig az egész uszodai közeghez és mindenki máshoz is beszélve –, azon kaptam magam, hogy a mélységes megrázkódtatás mellett csodálom őt. A bátorságáért, a nyugalmáért, azért, amit és ahogy mond. És azért, ahogy a szavakkal a szemem láttára „szabaddá mossa” magát.”

Az Elviszlek magammal évadzáró epizódjában: Szilágyi Liliána.

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP