Connect with us

Jut eszembe

Színre lép a Megoldás Mozgalom!

„Tegyük fel a kérdést: melyik párt miből finanszírozza a kampányát? Én a saját pénzemből, nem pedig ilyen-olyan forrásokból”

Published

on

Gattyán György az Egyenes Beszédben
Advanced Ads
Advanced Ads

Gattyán György az Egyenes Beszédben jelentette be, hogy aktivizálja pártját és a Megoldás Mozgalom elindul a 2022-es országgyűlési választásokon.

“Elég világosan jeleztük, hogy mi a programunk. Több mint 20 éve foglalkozunk digitalizációval, rengeteg anyagunk, információnk van ezzel kapcsolatban. Elég nagy plakáton jeleztem, hogy mi ezzel fogunk foglalkozni. Ehhez képest Márki-Zay Péter politológusokkal fog szerződni a digitalizáció kidolgozására – ez nyitottság, csak nem felénk” – mondta Gattyán György a Spirit FM Harcosok Klubjában annak kapcsán, hogy Márki-Zay Péter Somogyi Zoltánnal, a Polgári Platform alapítójával működnek együtt a digitalizáció kérdésében.

Jelezte, hogy a titkárságukra hivatalos megkeresés a mai napig nem érkezett semmilyen párt részéről. Elindították a programjukat: „A Legnagyobb Vállalkozás” címen indított projekt első körben felmérik, hogy a magyar háztartások hol tartanak a digitalizációban. Az első felmérések eredményei már meg is vannak, ez alapján az látszik, hogy a társadalom többsége (közel 5 millió ember) elégedetlen az állam szerepével a digitalizációban. Gattyán szerint az egyértelmű, hogy a lakosság jelentős része nyitott arra, hogy valaki felkarolja ezt a témát, úgy, hogy sokan nem is értik, mit is képvisel a digitalizáció.

„Ha magamból indulok ki, jelen pillanatban nem tudnék egyik szekértáborra sem szavazni, mert nem vagyok elégedett a jelenlegi kormányzással, és az ellenzéki összefogásban is van 8-10-30 évnyi tapasztalat, és volt lehetőségük a politizálásban bizonyítani. Ezzel nem vagyok egyedül, van 2 millió ember, aki ugyanígy gondolkodik, itt van egy olyan űr, amit érdemes kitölteni”

magyarázta Magyarország harmadik leggazdagabb embere.

Szerinte a Fidesszel szemben álló szavazók nem jelentik automatikusan azt, hogy az ellenzéki összefogásra szavaznak. Ha a programjukat 100 ember érdekli, nem zavarunk senkit, ha 100 ezer, 1 millió, az más felelősség.

Az ellenzéki összefogás olyan buborékban van, hogy mindenki rájuk szavaz, aki nem a Fideszre, és szerintem ez nem így van, és másik kétmillió ember szerint sem.”

„Tegyük fel a kérdést: melyik párt miből finanszírozza a kampányát? Én a saját pénzemből, nem pedig ilyen-olyan forrásokból” – jegyezte meg Gattyán a vele szemben érkező vádakra reagálva, hogy a Fidesz áll az ellenzék szerint az indulása mögött.

Digitalizáció terén 27 európai országból 24. helyen állunk. Gattyán szerint nem kell messzire menni, azt a kérdést kell feltenni, hogy az elmúlt 20 évben ez miért nem történt meg.

„A film és televíziózás indulása kapcsán a színházak feltették a kérdést, hogy ez gyengíteni fogja-e őket. Biztos, hogy rövid távon volt ebben egy megbicsaklás, de ma, holott már Netflix is van, már hónapokkal előre kell egy-egy jó előadásra jegyet venni. A színházak is megtanulták használni a digitalizációt. A valós, fizikai életben lévő esemény is megtanulja használni a digitalizációt, és ezáltal sokkal nagyobb PR-kampányt tud csinálni” – mondta arra a kérdésre reagálva, hogy a digitális térnek van negatív oldala is, a valóság kiüresítése, a kapcsolatok elszemélytelenedése, és ezekkel kíván-e foglalkozni a digitalizációs programjában.

Forrás: ATV/Spirit FM

1 Comment

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj, FP3

  szombat, 2 július  13:00 DU. - 14:00 DU.

 • Franciaország – Görögország, női vízilabda-világbajnokság, a 7. helyért

  szombat, 2 július  13:00 DU. - 14:30 DU.

 • Olaszország – Hollandia, női vízilabdavilágbajnokság, bronzmérkőzés

  szombat, 2 július  14:30 DU. - 16:00 DU.

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj, QP

  szombat, 2 július  16:00 DU. - 17:00 DU.

 • Ausztrália – Spanyolország, női vízilabda-világbajnokság, az 5. helyért

  szombat, 2 július  17:00 DU. - 18:30 DU.

 • Magyarország – Egyesült Államok, női vízilabda-világbajnokság, döntő

  szombat, 2 július  20:00 DU. - 22:00 DU.

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

TOP