Connect with us

Járvány

Szombattól zárt terekben kötelező a maszk – jelentette be a miniszter, maszk nélkül

Mindenhol kötelező a maszk viselése, ahol egy üzlethelyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak.

Published

on

Hirdetések

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere facebook posztban ismertette, hogy az esetszámok drámai mértékben emelkednek, napok óta száz felett a halálos áldozatok száma.

Minden mértékadó szakértő a Tudományos Akadémiától a Magyar Orvosi Kamaráig egyetért abban, hogy a járvány terjedésének lassításához az kell, hogy a nyilvánosság számára nyitva álló, de zárt terekben kötelező legyen a maszk viselése.

A főpolgármester szerint ennek mihamarabbi bevezetése szükséges ahhoz, hogy elkerülhessük a kórházak túlterhelődését és a keményebb, fájdalmasabb intézkedéseket.

A Fővárosi Önkormányzat eddig is megtette azt, amit biztos jogi alapokon állva megtehetett

Mindössze néhány órával Karácsony Gergely kérése után sajtótájékoztatót tartott Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hirdetések

Szombattól ismét kötelezővé tette a kormány a zárt terekben a maszkhasználatot – jelentette be maszk nélkül a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely közölte azt is, hogy kötelezővé tették a harmadik oltást az egészségügyi dolgozóknak. Ennek elrendelését tervezik az államigazgatásban is – jegyezte meg.

Hozzátette: továbbra is védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket.

A szolgáltatások esetében a maszkhasználatról azt mondta, mindenhol kötelező a maszk viselése, ahol egy üzlethelyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. Az iskolákban az igazgatókat jogosítják fel, hogy döntsenek a maszkviselésről – ismertette.

A maszkhasználat alól kivételt jelentenek az irodák és a sportolás céljára szolgáló helyiségek – mondta.

Forrás: Budapest/MTI

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements