Connect with us

Lépten-nyomon

Tévedés, hogy a 4. hullám kíméletesebb lesz, mint az előző?

Published

on

oltás

Nagy vita zajlik a szakemberek között, nemcsak arról, hogy miként lehetne megelőzni  4. hullám támadását hiszen már itt van, de annak megítéléséről is, hogy milyen lefolyású lesz ez a támadása vírusnak. sokan aszt gondolják, hogy egy kíméletesebb hullám elé nézünk, mások viszont ugyan olyan drámai lefolyásúnak prognosztizálják, mint a harmadik hullám volt.

Merkely Béla professzor szerint:

 “A fertőzöttek száma emelkedik – napi 100-120 új esetet jelentenek -, de a második-harmadik hullámhoz hasonló már nem lesz, a mostani hullám az egészségügyet nem terheli meg majd.

Novák Hunor az ország kedvenc gyermekorvosa

A praktizáló orvos vitába száll a Semmelweis Egyetem rektorával, szerinte ugyanis megalapozatlan annak véleménye

Úgy gondolom, egy biztos van: hogy nem tudjuk, mi lesz, ugyanis nem látunk a jövőbe- állítja a doktor, majd így folytatja: Könnyen lehet az is, hogy a negyedik hullám nagyobb és súlyosabb lesz hazánkban, mint bármelyik korábbi. Sajnos a delta variáns sokkal de sokkal fertőzőképesebb. Én úgy gondolom, hogy az kisebb csoda lenne, ha nem lennének újból szigorítások, ha nem terhelné meg az egészségügyet a 4. hullám, ha nem lennének műtét halasztások és orvos-nővér átvezénylések hazánkban. Bár az oltás szerencsére nagy eséllyel megvéd a súlyos tünetektől és főként az oltatlanok körében tombol a járvány újabb hulláma, mai hír, hogy az USA egyre több államában kritikus szinten van az intenzív osztályok telítettsége, és egyre több helyen hamarosan elfogynak az intenzíves ágyak. Ez a 4. hullám az USA-ban.

Várólisták

Ha már Novák doktor szóbahozta az újabb műtétek elmaradásának lehetőségét nézzünk rá a várólisták jelenlegi helyzetére, először csak cseppben a tenger:

“Az országban 15 ezren várnak szürkehályog műtétre. Az elmúlt félévben Hódmezővásárhelyen 294, Makón 128 napot kellett várni átlagosan a beavatkozásra, ez ám riasztó várólista.”

írta meg a Városi Kurír is. Az országos számok sem mutatnak bíztatóbb képet, néhány adat az elmúlt hat hónapból:

térdprotézis műtétre 291 napot kellett várni, most a tervezett várakozási idő 680 nap.
csípőprotézis műtét esetében korábban 216 nap volt a várakozási idő, most 479 nap,
hasfali lágyéksérv esetén 293 nap,
diagnosztikus szívkatéterezés esetén 164 napra növekedett a tervezett várakozási idő.

Hasonló

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Advertisement

Facebook

4. hullám Afganisztán Arc De Triomphe Christo Christo Vladimirov Javacheff demográfia Didalaív emigrálás Featured Ferenc pápa gyurgyalag gólya horoszkóp Illés Fanni Jeanne-Claude Denat de Guillebon járvány kistelepülések klip koronavírus Körös-Maros Nemzeti Park maszk Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus olimpia orbán Pap Bianka paralimpia Pozsony Párizs Pécsi Tudományegyetem reakció Respublika Sokółka Szeged SZFE Szilágyi Áron Szlovákia Telex támadások Tóth Gabi Valóság Vasas SC Veiszer Alinda Vitányi Iván vívás Zacher

Legolvasottabb

Copyright © Respublika – E-mail: info@respublika.hu