Connect with us

Lépten-nyomon

Tragédia a Baross utcában

Egy személy mentése hosszasan zajlott, de őt már nem sikerült élve kihozni.

Published

on

Fotó: Bardovits Gábor
Advanced Ads

Egy ember meghalt, egy pedig megsérült, miután rájuk szakadt a galéria egy budapesti élelmiszerboltban.

Leszakadt a Baross utca 82. szám alatt található Coop bolt raktározásra használt galériája. Öten voltak alatta, ketten a hátsó kijáraton ki tudtak mászni, három ember viszont alászorult.

Bardovits Gábor közbiztonsági referens tájékoztatott minket a történtekről és a fejleményekről. A balesett délelőtt 11 körül történt, a katasztrófavédelem azonnal kivonult, a VIII., IX. és XX. kerületekből is érkeztek autók. A tűzoltók két embert sikeresen kimentettek a beszakadt galéria romjai, és az ott tárolt dolgok alól, ők könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet.

Egy személy mentése hosszasan zajlott, de őt már nem sikerült élve kihozni.

A BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel közölte, hogy a törmelék és a galériában felhalmozott áru – mintegy 20 négyzetméteren – négy embert temetett maga alá, hármat sikerült kimenteni.

Szili-Darók Ildikó alpolgármester is kiment a helyszínre, a Telexnek megerősítette, hogy egy üzletkötő halt meg, „aki az árut hozza-viszi”, és aki a tulajdonos személyes ismerőse volt – „Tragédia, ma egy apuka nem megy haza a családjához”.

A többi sérült a bolt dolgozója volt, írja a Telex.

Forrás: jozsefvarosujsag.hu

Continue Reading
Click to comment

Facebook

TOP