Connect with us

Kilátó

Ursula a levegőben – 50 km magánrepülővel?

Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke magángéppel tette meg a Bécs és Pozsony közötti távolságot.

Published

on

Hirdetések

Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a szoros időbeosztása miatt utazott júniusban magánrepülőgéppel Bécsből Pozsonyba – mondta Eric Mamer, a brüsszeli testület csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva.

A bizottság elnöke bírálatok kereszttüzébe került, miután a Daily Telegraph című brit napilap arról számolt be szerdán, hogy Ursula Von der Leyen, – aki mandátuma központi elemének tartja a klímavédelem előmozdítására létrehozott uniós Zöld Megállapodás végrehajtását – magángéppel tette meg a két város közötti 50 kilométeres távolságot.

A pozsonyi út a koronavírus-járvány negatív hatásait ellensúlyozó helyreállítási alap nemzeti programjairól folytatott tagállami tárgyalásokhoz kapcsolódó utazások egyik állomása volt. 

Az bizottsági szóvivő azt hangoztatta: a Bécs és Pozsony közötti repülőút egy kétnapos, öt tagállamba vezető, szorosan ütemezett utazás része volt, és gyorsabb közlekedési eszköz nem állt az elnök rendelkezésére.

Hirdetések

Hozzátette azt is, hogy a charterjáratokat csak akkor veszik igénybe a bizottság tagjai, ha időbeosztásuk nem enged más utazási lehetőséget, vagy ha logisztikai problémák lépnek fel. Eric Mamer azt is megerősítette, hogy a bizottság intézményi működése során mindent megtesz azért, hogy csökkentse tevékenysége “ökológiai lábnyomát”. 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Von der Leyen a testület elnökeként olyan szerepet tölt be, amelyben a személyes kapcsolatok nagyon fontosak, és amelyek megerősítéséhez “többre van szükség a virtuális videó konferenciáknál”. 

Mint mondta, a helyreállítási alap tagállami programjainak megtárgyalásához és elfogadásához nagyon kevés idő áll rendelkezésre.

“Ezek nem kéjutazások, hanem nagyon fontos és intenzív egyeztetéseket magukban foglaló országlátogatások”

– jelentette ki.

(MTI)

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements