Connect with us

Kék fény

Utolsó pillanatban ugrott félre

A leállósávon is használjanak elakadásjelző háromszöget, kapcsolják be a vészvillogót, a sofőr és az utasok is vegyenek fel láthatósági mellényt.

Published

on

Advanced Ads

Az egyik forgalomfigyelő kamera rögzítette, ahogy december 8-án, szerda reggel egy autó az M0-s autóút 11-es főúti csomópontjában a balra kanyarodó sáv végénél áll, a sofőr pedig a járműve körül sétálgatva éppen segítséget kér telefonon.

Egy harmadik autós haladt a belső sávban aki későn vette észre az elakadásjelző háromszöget és nagy erővel átrántotta az autóját a külső sávban haladó furgonra. Ennek következtében pördült meg, csapódott a szalagkorlátnak és csúszott neki a videón látható autósnak.

A várakozó sofőr az utolsó pillanatban tudott csak beugrani félig a szalagkorlát mögé.

A becsapódó jármű a kihelyezett elakadásjelző háromszöget próbálta meg határozott mozdulattal kikerülni, így viszont a szalagkorlátnak ment és onnan sodródott a csomópont előtt álló járműbe.

Nem ez az egyetlen hasonló eset az elmúlt időszakból

December 5-én délelőtt az M0-ás autóúton egy másik sofőr is úgy látta jónak, ha az autója mögött állva várakozik, miközben centikkel mellette száguldanak el a járművek. Valamiért a rendelkezésre álló leállósávot sem használta a sofőr, szerencsére arra járt a Magyar Közút munkagépek és fedezetet biztosított a számára.

A Magyar Közút a hasonló esetek elkerülése érdekében arra kéri a járművezetőket, hogy ha ilyen szituációba kerülnének, saját maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében igyekezzenek minél hamarabb a leállósávra húzódni, főleg, ha az autójuk mozgásképes marad.

A leállósávon is használjanak elakadásjelző háromszöget, kapcsolják be a vészvillogót, a sofőr és az utasok is vegyenek fel láthatósági mellényt és kiemelten fontos, hogy a szalagkorláton túl várakozzanak.

Forrás: Magyar Közút

Continue Reading
Click to comment

Facebook

TOP