Connect with us

Kék fény

Vádat emeltek egy 13 évvel ezelőtti fegyveres rablás ügyében

A nő száját előbb leragasztották, ám később a ragasztószalagot levették.

Published

on

Advanced Ads

Tiznhárom évvel ezelőtti fegyveres rablás miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy győrújbaráti férfi ellen, aki Medgyesegyházán – ismeretlen társával – kirabolta egy cég irodáját.

Fegyverrel ment be két, parókát és álbajuszt viselő férfi egy dinnyefelvásárló cég irodájába 2008. augusztus 15-én Medgyesegyházán.

A rablók a helyiségben egyedül tartózkodó nőre, az ügyvezető feleségére fegyvert fogtak, kezeit gyorskötözővel összekötözték, majd bezárták a mosdóba. 

A Damjanich utcai iroda páncélszekrényéből 570 ezer forintot vittek el.

A nő száját előbb leragasztották, ám később a ragasztószalagot levették. Ez, a helyszínen felejtett ragasztószalag vezetett nyomra, ugyanis a férfi gumikesztyűjének egy darabja is a szalagon maradt. A nyomozás során erről lehetett DNS mintát venni, így tudták azonosítani az egyik elkövetőt.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói és Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2020. október 6-án hajnalban Győrújbaráton elfogtak egy férfit, aki a nyomozás adatai szerint a rablás egyik gyanúsítottja.

A házában gáz- és riasztópisztolyt, illetve puskát, valamint gumilövedékeket találtak. A 44 éves győrújbaráti Sz. Tamást a rendőrök őrizetbe vették.

Az ügyészség egyebek mellett arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerés esetén is végrehajtandó fegyházbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje.

Forrás: Blikk/MTI

Facebook

TOP