Connect with us

Lépten-nyomon

Varga Judit valósághajlítása

Tizenkét éve együtt, közösen mutattunk ajtót a baloldalnak, de most az ablakon akarnak visszajönni.

Published

on

Varga Judit igazságügyi miniszter az egri áldozatsegítő központ megnyitó ünnepségén a Heves megyei Kormányhivatal Barkóczy termében 2022. március 24-én. Magyarország időarányosan nem csupán teljesítette, hanem túlteljesítette az Európai Unió 2020 és 2025 közötti időszakra szóló áldozatsegítési stratégiájának elvárásait - jelentette ki Varga Judit. Fotó: MTI/Komka Péter
Advanced Ads
Advanced Ads

Az igazságügyminiszter is százszázalékos kampányüzemmódba kapcsolt, ha kell ásót ragad és persze könnyedén csattogtattja a szalagátvágó ollót is.

Varga Judit miniszter Szabó Zsolt Heves megye 3. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltjével Tenken elültett egy facsemetét, majd átadta a Kápolnát Tenkkel összekötő utat.

A kommunista ideológia alapján a vidéket meg kellett fosztani mindentől, ami tájegységbeli sajátosságát, kultúráját és életmódját kifejezi. Így elvesztette régi fényét, a tömeges államosítások pedig elvették mindazt, amiért sokak szülei és nagyszülei “vért izzadva” megdolgoztak – mondta Varga Judit.

A 3208-as jelű, Kápolna-Tenk összekötő út felújításával régi adósságát törleszti a kormány – mondta a miniszter, jelezve, a munkálatok során az útburkolat mellett az árkokat, átereszeket, buszmegállókat is rendbe tették, a KRESZ-táblákat pedig kicserélték. 

“Tizenkét éve együtt, közösen mutattunk ajtót a baloldalnak, de most az ablakon akarnak visszajönni, miközben megtesznek mindent, hogy eltereljék a figyelmet saját teszetoszaságukról, felelőtlen kijelentéseikről és a 2010 előtti kudarcos kormányzásukról”

– fogalmazott Varga Judit.

Egerben Varga Judit a helyi áldozatsegítő központ megnyitó ünnepségén beszélt

Varga Judit kiemelte: a hazai áldozatsegítés rendszerét időről időre érő kritikákkal ellentétben Magyarország ezen a területen az elmúlt időszakban európai mércével is példamutató munkát végzett és eredményeket tud felmutatni. Ezt a teljesítményt az Ukrajnában zajló háború miatt szenvedőknek “emberfeletti igyekezettel” nyújtott humanitárius segítséghez hasonlóan az unió is elismeri – tette hozzá.

Közölte: azok közül a politikusok és civil szervezetek közül, akiknek, illetve amelyeknek a kormány ebben a munkában korábban partnerséget ajánlott, néhányan rosszhiszeműen visszaélve a lehetőséggel “alaptalanul és hamis híreket terjesztve” támadják az áldozatsegítés rendszerét.

Varga Judit megdöbbentőnek és erkölcstelennek nevezte, hogy a baloldal “politikai kampánycélokra használja az áldozatokat”. Egyszersmind rámutatott: ezzel a segítők mindennapos erőfeszítéseit, empátiáját, igyekezetét is megkérdőjelezik.

A miniszter jelezte: a kormány azért dolgozik, hogy Magyarországon minél kevesebben váljanak áldozattá, de csodára senki sem képes. Ugyanakkor minden jó szándékú partner számíthat a kabinet együttműködésére – húzta alá.

Kitért arra is, hogy a kormány kiemelt feladatának tekinti a bűnözés, azon belül is a nőkkel szembeni erőszak visszaszorítását, valamint elkötelezett a gyermekvédelem és az áldozatsegítés területén.

Pajtók Gábor (Fidesz-KDNP), Heves megyei kormánymegbízott, a megye 1. számú, egri székhelyű választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje köszöntőjében kiemelte: az esemény ráirányítja a figyelmet a társadalom egy kiszolgáltatott, segítségre szoruló csoportjára, amelynek tagjai köztünk élnek. Fontos, hogy ez a téma minél több emberben felmerüljön és beépüljön a köztudatba – jegyezte meg.

Hangsúlyozta, sokan dolgoznak Egerben is azért, hogy az “ősi erkölcsi törvénynek” érvényt szerezve segítsék az áldozatokat. Ebben a misszióban az állami szereplők helytállása elengedhetetlen, de nem képes teljes megoldást nyújtani a problémára, így a rendszer nélkülözhetetlen szereplői a civil szervezetek is, amelyek együttműködése és a két oldal egyensúlya ad igazi biztonságot – mondta. Ennek kapcsán köszönetet mondott Eger önkormányzatának is, amely a törvényes keretek között ingyen biztosított helyet a most átadott központ megvalósításához.

Forrás: MTI

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Southampton – Liverpool

  kedd, 17 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Genesy OSC-Újbuda – FTC-Telekom Waterpolo, férfi vízilabda ob I, döntő, 2. mérkőzés

  szerda, 18 május  18:30 DU. - 20:00 DU.

 • Aalborg Handbold – Telekom Veszprém, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Lomza Vive Kielce – Montpellier HB, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Eintracht Frankfurt – Rangers, Európa Liga, döntő

  szerda, 18 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Barca – SG Flensburg-Handewitt, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Everton – Crystal Palace

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • THW Kiel – PSG Handball, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Aston Villa – Burnley

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Chelsea – Leicester City

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Mosonmagyaróvári KC – Alba Fehérvár KC, női kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • NEKA – Telekom Veszprém, férfi kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO KC, női kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Ferencvárosi TC – Sport36-Komló, férfi kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:30 DU. - 20:30 DU.

TOP