Connect with us

Blog/Olló

Vitézy Tamás kitálalt – a NER maffiamódszerei

A NER-ből ő a legmagasabb polcon lévő egykori milliárdos vállalkozó, aki nyíltan szembemegy az általa is maffiamódszerekkel megvádolt rendszernek.

Published

on

Vitézy Tamás. Fotó: facebook.com
Advanced Ads
Advanced Ads

Az Átlátszó.hu 2013-as oligarchatározójában Vitézy Tamásról azt írják, hogy üzleti módszereit jól jellemzi, hogy egy budai családi házban van cégbirodalmának központja, és ha már család…

Orbán Viktor rokonaként szokták emlegetni, pedig a kapcsolat csak annyi, hogy Vitézy Tamás bátyjának első felesége a miniszterelnök édesanyjának volt testvére, és nem a családi kötelék miatt, hanem polgári-konzervatív meggyőződésből fektetett a médiába. (De erről majd később)

“Vitézy pályafutását a Ganz-Mávag, Közép-Európa egyik legnagyobb mozdonygyárának főmérnökeként kezdte. Majd számos magánvállalkozást hozott létre, kihasználva az átalakuló magyar gazdasági-társadalmi viszonyokat.”

Vitézy Tamás egy 2007-es interjúban (Manager Magazin 2007/3 – interneten nem elérhető) vallott arról, hogy hogyan alapozta meg gazdagságát, és aki a sorok között olvasni tud, az mindent ért.

„Baráti kapcsolatok révén elvetődtünk Ukrajnába, ahol megkérdezték, akarunk-e földgázt venni. (…) Bementünk a Mol-ba, elmondtuk, hogy mit szeretnénk” – idézte például azt, ahogyan az 1990-es évek legelején leszerződött az akkor még teljesen állami tulajdonban lévő olajtársasággal, zöldfülűként, egy addig az energetikai piacon ismeretlen vállalkozás nevében, amely egy időben egy Nagy-Britanniában bejegyzett offshore cégben végződött. Tulajdonosai pedig kb. úgy voltak angolok, mint mi, amit az idézett interjúban Vitézy maga is elismert. („Nevetni fog, mert van benne angol, akit nem mi hoztuk, hanem ők. Az más kérdés, hogy ő hogyan számol el az ukránokkal” – mondta erről.) Nettó ukránok voltak azok a britek, maradjunk ennyiben, ráadásul olyan „barátok” akikkel mi nem szeretnénk elszámolni. Nem volt elég jókor a megfelelő helyen lenni.

Vitézy előbb a Reform című hetilapot próbálta jobbos bulvárként újraindítani, de a Fidesz politikáját igazából az ingyenes Helyi Témával (korábban Thémával) támogatta. A saját bevallása szerint is milliárdos veszteségeket okozó lap „megtérülését” nem forintban számolja, mint egyik interjújában fogalmazott: neki ez szolgálat.

Vitézy Tamás, Orbán Viktor, a háttérben Habony Árpád. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A sikertörténetnek 2015-ben lett vége, amikor a Théma Lapkiadó Kft-nek komoly adósságai voltak, így februárban nem jelent meg az ingyenes lap, bár a hirdetni akaró vállalkozóknak még azt mondták, hogy lesz márciusi szám. Vitézy Tamás tulajdonos azonban egy értekezleten bejelentette, hogy megszűnik a lap, amely fénykorában 1,2 milliárdos árbevételt hozott. Budapest összes kerületében megjelent, és 20 vidéki városban is terjesztették.

Több, mint hat évvel később az egykori fideszes oligarcha a facebookon kezdett el kibeszélni.

A NER-ből (Simicska Lajost nem számítva) ő a legmagasabb polcon lévő egykori milliárdos vállalkozó, aki nyíltan szembemegy az általa is maffiamódszerekkel megvádolt rendszernek, amiben Vitézy elmondása szerint ügyvédek, behajtók, ügyészek közreműködésével érik el amit akarnak.

“Az igazságszolgáltatással is szövetkező bűnözői maffiák miatt az Ön vagyona sincs biztonságban! Mi lehet a sok-sok kormányzati siker, a FIDESZ-KDNP pártkoalíció háromszoros kétharmados győzelme után egy elutasítottságtól való félelem oka?”

– teszi fel a kérdéseket Vitézy facebook-bejegyzésében.

Vitézy így folytatja: “Elkötelezett, hitelesnek tartott szereplője voltam, és érintettként ma is vagyok annak a folyamatnak, ami a rendszerváltás óta egy szuverén Magyarországot kíván létrehozni egy zűrös, olykor ellenséges politikai, geopolitikai környezetben. Aki ezt a számomra is szent célt veszélyezteti akkor is ellenzéknek, sőt ellenségnek tartom, ha „közülünk” való.”

Az egykori oligarcha a következőben saját magát kárvalottként határozza meg, és arról is ír, hogy ő mőár “minden mindegy” alapon szólal meg.

“Mindenképpen foglalkozni kell a gazdasági bűnözés igazságszolgák által is támogatott rendszerével, melyben ma is érintett vagyok, mint kárvallott! Már említettem, hogy bevett bűnözői gyakorlat, hogy ha bármilyen sikeres vállalkozást, vagyont irigykedve megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek bűnözői részvételével el is veszik!”

Jogorvoslatnak majd, mint látszik, sok helye nincs!

Ez az együttműködő kör egy jól bejáratott, minden részvevőt busásan megfizető maffia! Higgyék el nekem, hogy ez a sommás megállapítás nagy bátorságot (vagy vakságot) követel, és én is csak a minden mindegy alapon merem megkockáztatni sok keserű tapasztalat után.”

Vitézy Tamás: “Tulajdonomban volt, és – pereim befejezése után – ismét lesz az egyik legnagyobb horvátországi turisztikai vállalkozás szállodákkal, kikötőkkel, kempinggel és egyéb építési területekkel. Ez fél millió négyzetméter tengerparti területen, 112.000 négyzetméter szállodaként beépített területet jelentett. A turisztikai együttes ezen kívül két nagy, működő yachtkikötő koncesszióját is tartalmazza! Ez rendkívül nagy értéket képvisel, amellyel helyezett voltam a tíz leggazdagabb horvát listáján.Banki hitelek átfinanszírozására, és befektetőtársként egy Bohemian Financing Zrt. nevű cég jelentkezett, amely mint később kiderült, Jellinek Dániel bőven száz fölötti céghálójának egyik tagja volt. A Bohemian Financing Zrt. nem saját forrásból finanszírozta a vállalt kötelezettségeit, hanem a szintén több száz céget birtokló Mészáros Lőrinc tulajdonolta Takarékbank Zrt. pénzéből tette azt, ahol hitelminősítés és tudtunk nélkül, elzálogosított minden portfólióelemünket, sőt családunk egyéb vagyontárgyait is. A kezdeti bizalom és a hit, hogy az együttműködésünk hasznos lehet lépésről-lépésre elszállt. Általuk jól ismert játékszabályok szerint zsarolt helyzetet teremtettek, bizalmi embereimet, képviseleti joggal rendelkező vezetőimet, személyi asszisztensemet megvásárolva, meglévő szerződéseket kijátszva, minden vagyonelemre kiterjesztették intézkedési jogukat, hasonló módszerrel, mint azt nagyban utazó lakásmaffiák teszik.”

A NER ilyen maffiaszerű nűködéséről már eddig is hallottunk “városi pletykákat”, igaz Magyar Bálint tudományos igényű könyvsorozatában a “Magyar Polipban” már 2013 óta módszeresen tárta fel és mutatta be ezt az új “államberendezkedést.”

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

Vitézy: “A folyamatot tovább nem részletezve ügyvédeik „jó” munkája, és az enyémek megvásárolt árulása következtében, csak bűnvádi eljárások indításával volt és van reményem ellopott javaim visszaszerzésére. Bűnvádi eljárást kezdeményeztem már majd másfél éve a Bohemian Financing Zrt. és közreműködői ellen, Vozák Hermin és Ruff Edit bírók, és Török Csaba felszámoló ellen. 2020. október 08-án bejelentést tettem ismeretlen ügyészekkel szemben, akik hamis nyomozati iratokat szivárogtattak ki, többek között újságíróknak. 2020. november 04-én (nemzeti gyásznap is) kilenc ügyész és két rendőr hajnalban házkutatást tartott a lakásunkon „hivatali iratokat” keresve és engem koncepciós, koholt vádakkal gyanúsítva 72 órára letartóztattak. Kérem ne tessék nevetni, a vád az volt, hogy a Széchenyi Banktól a tulajdonomban álló igen nagy értékű cég úgy vett fel 500 millió Ft forgóeszközhitelt, hogy a szándékunk az volt, hogy azt nem fogjuk visszafizetni. Nem zavarta az Ügyészséget, hogy a visszafizetés sokkal korábban megtörtént, és a bank felszámolója nyilatkozott többször is írásban, hogy a bank felé tartozásunk nincs.Az általam beadott bűnvádi feljelentések vizsgálata, „nyomozása” Fürcht Pál főügyészhelyettes elrendelése alapján hivatali felügyeletben ugyanoda, a Központi Nyomozó Főügyészséghez kerültek, ahol az ellenem indított gyanúsítás elrendelése történt. Ez azzal a ki nem mondott szándékkal történt, hogy amíg ellenem egy alapos gyanú igazi nyomozati cselekmény nélkül fennáll már több mint egy éve, addig ne kelljen vizsgálni az én feljelentéseimet, és így teljessé tudják tenni a lopást, amit a Bohemian Financing Zrt. és ki tudja ki más, ellenem elkövetett.”

Ez a jelenlegi helyzet ás általában az igazságszolgáltatással összedolgozó üzleti maffia módszere

Ami igazán érdekes, hogy Vitézy posztja alatt megérkeztek olyan kommentelők, akik hasonló tapasztalatokról számoltak be. Egyikük Bauer Nóra így fogalmaz: “Ez nagyon durva Tamás! Mert hogy engem a kis nyomdámból kifosztottak! De Téged!! Nem akarom elhinni!”

Később Bauer hozzáteszi: “Jó pár embert vállalkozót kisemmiztek. Minket is! Miért nem szeded össze őket? Talán együtt erősebbek lennénk! Az én nyomdám Simicska köreit gazdagította! Aztán mikor összevesztek azt mondta a főni, hogy hát sajnos onnan már nem lehet visszaszerezni. Aztán Lázárhoz küldött, az meg egy Csetényi Csaba nevű kiskirályhoz, hogy adjon megrendelést. Adott is! 40 milláért. Legyártottunk egy valag könyvet. Aztán visszakért belőle 10 millát és a legyártott könyveket nem vitte el SOHA! Folytassam?? Kíváncsi rá valaki?”

Valahogy így működik a NER nemzeti tőkés oligarcha rendszere, ahol kéz kezet mos alapon vesznek el vállalkozásokat, vagyonokat, ha ezek a tulajdonosok szembe kerülnek, szembe fordulnak a rendszerrel.

A végére azért ugorjunk vissza a múltba

Idézet a Népszabadságnak adott Vitézy-interjúból 2009-ből.

“Számomra a Helyi Théma szolgálat” – nyilatkozza Vitézy Tamás üzletember, laptulajdonos. “Azt a szellemiséget kívántam szolgálni, amit Orbán Viktor kormányzása alatt tapasztalhatott meg az ország”, mondja.

Arra a kérdésre, hogy egy év múlva ugyanolyan vehemenciával támadja-e majd a jobboldali politikusokat is, ha visszaéléseket tapasztal a részükről, mint most a baloldaliakat és liberálisokat, azt válaszolta: a sajátjaival megbocsátóbb, engedtessék ez meg neki.

Forrás: Átlátszó.hu/HVG.hu

Szolgálati közlemény: Vitézy Tamás fb-posztja nem tűnt el a közösségi médiából, ám két és fél nappal később a bejegyzést már elrejtették, így Vitézy fő oldalán már nem látható…
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3119348268387957&id=100009384430103

Click to comment

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Kisvárda Master Good-Újpest FC

  szombat, 1 október  14:30 DU. - 16:30 DU.

 • Debreceni VSC-Budapest Honvéd

  szombat, 1 október  17:00 DU. - 19:00 DU.

 • Budapesti Honvéd Sportegyesület-Falco KC Szombathely, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Kometa Kaposvári KK-Szolnoki Olajbányász, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • MVM-OSE Lions - Egis Körmend, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Sopron KC-DEAC, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • VBW CEKK Cegléd-Sopron Basket, női kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Pick Szeged-Ferencvárosi TC, férfi kézilabda NB I

  szombat, 1 október  19:30 DU. - 21:30 DU.

 • Vasas FC-Zalaegerszeg

  szombat, 1 október  19:30 DU. - 21:30 DU.

 • Corona Brasov – SC Csíkszereda, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  16:30 DU. - 18:30 DU.

 • Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC

  vasárnap, 2 október  16:30 DU. - 18:30 DU.

 • Dunaújvárosi Acélbikák - FTC-Telekom, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  17:00 DU. - 19:00 DU.

 • FEHA19-UTE, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  17:30 DU. - 19:30 DU.

 • Budapest JAHC – DEAC, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  17:40 DU. - 19:40 DU.

 • BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós - SERCO UNI Győr, női kosárlabda NB I

  vasárnap, 2 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC

  vasárnap, 2 október  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP