Connect with us

Kék fény

Vonattal ütközött egy kisteherautó Kóny közelében

Az ütközés következtében a vasúti pálya is megrongálódott, emiatt várhatóan csak az esti órákban indulhat újra a vonatközlekedés.

Published

on

Összeroncsolódott kisteherautó, amely vonattal ütközött egy vasúti átjáróban Bágyogszovát megállóhelynél a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. vonalán. Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Advanced Ads

Kisteherautó ütközött vonattal egy vasúti átjáróban Bágyogszovát megállóhelynél péntek délelőtt, a balesetben az autó vezetője meghalt – közölte a vonalat működtető Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. szóvivője az MTI-vel. 

Rázó László elmondta, hogy a jármű a fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vasúti átjáróba, ahol a Győrből Sopronba tartó személyvonattal ütközött. A vonaton utazók közül senki sem sérült meg. 

Hozzátette, hogy az ütközés következtében a vasúti pálya is megrongálódott, emiatt várhatóan csak az esti órákban indulhat újra a vonatközlekedés.

Addig Csorna és Kóny között vonatpótló autóbuszok közlekednek a személy- és az InterCity vonatok helyett.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a vonat mintegy kétszáz méteren tolta maga előtt a kisteherautót, amely beszorult a vonat alá, a szerelvény pedig leszaladt a sínekről.

Gázolás miatt nem jár a 2-es metró a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között

Baleset miatt nem jár a 2-es metró a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között pénteken kora délután – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK Info oldalon azt írták: a kimaradt szakaszon metrópótló autóbuszokkal közlekedhetnek az utasok.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a Kossuth Lajos téri állomáson elgázolt egy embert a metró.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Forrás: MTI

Facebook

TOP